QR Kod nedir? Aniden hayatımıza giren QR kodunun en temel özelliği bilgi akışını hızlandırmasıdır. Bir gazete ilanında, bir alışveriş merkezinde, bir mağazada veya sokakta, bir reklamı, bilgi mektubunu, siteye bağlantıyı veya iletişim bilgilerini not etmek veya takip etmek yerine, akıllı telefonunuza yüklediğiniz basit bir uygulama ve kamera sayesinde bu bilgilere hemen erişebilirsiniz.
Kayıt defterinin en altına getirin ve istediğiniz zaman kullanın. Bu açıdan bakıldığında, QR Kodu, dijital yaşamda bilgi alışverişini hızlandıran en aktif görsel unsurlardan biri olarak düşünülebilir.
QR Kod okutma sistemi, Japonya’da Toyota’nın bir yan kuruluşu olan Denso Wave tarafından geliştirilen bir 2D barkod sistemidir. İsmini, hızlı yanıt anlamına gelen ingilizce Quick Response isminin baş harflerinden almaktadır. İçerik bir metin, web sitesi adresi, video bağlantısı da dahil olmak üzere bir tür veri olabilir. Bir yazılım aracılığıyla, bir cep telefonu QR kodunu rahatça okuyabilir ve ilgili ürün veya hizmet sayfasını açabilir.
QR Kod nedir? Nasıl okutulur? Bu kodlar internet sitelerinden reklamlara kadar her yerde görünür. Biraz barkodlar gibi görünüyorlar, bu kodları Kare şablonları yapılmış, oldukça dikey çizgiler daha dışında. QR kodlarını kullanan şirket sayısı her geçen gün artarken, bu kodlar gittikçe daha fazla biliniyor ve artık yerleşik QR okuyucularıyla birçok akıllı telefon piyasaya sürülüyor.
QR kodu sınırsızdır. Bu, kodlar sınırlı alanlarda sınırsız bilgi, mesaj, video ve her türlü içeriği iletebilir. Bir dergi reklamında, bir reklam panosunda, mağazada veya televizyonda, ürünün tanıtım videosundan kullanım kılavuzuna kadar ürünün tüm ayrıntılarını sadece okuyarak alabilirsiniz.
QR kodu nedir merak uyandırıyor. Organik insan yapısına uygun olarak bu ikinci dereceden kodda ne olduğu merak ediliyor. Bu kod seçimi, reklam kampanyaları için aşılmaz bir faktördür. Merakı arttırmak ve geri dönüşü arttırmak mümkündür.
QR Kod nedir? QR Kodu Nasıl Çalışır?
QR kod nasıl okutulur? Bu şablonlar ikili kodları temsil eder ve bu kodları yorumlayarak koddaki veriler ortaya çıkarılabilir.
QR okuyucu, kodunun dışındaki üç büyük kareden standart bir QR kodu tanımlayabilir. Bu üç formu belirledikten sonra okuyucu, meydandaki her şeyin bir GÜNLÜK KODU olduğunu anlar.
QR Okuyucu, tüm kodu bir kılavuza indirgeyerek QR kodunu analiz eder. Okuyucu ızgaradaki her kareye ayrı ayrı baktığında, karenin siyah mı beyaz mı olduğuna bağlı olarak her kareye bir değer atar. Ardından, daha büyük şablonlar oluşturmak için ızgaradaki kareleri gruplayın.
QR Kodu Nasıl Okunur?
Kodda ne varsa herhangi bir veri olabilir. Yazılımı kullanarak, cep telefonları QR kodunu okuyabilir. Kare gibi beyaz bir arka plan üzerinde siyah desenlerden oluşur ve barkodlardan önemli ölçüde daha fazla veri depolayabilir. QR sistemini kullanmak için kod uygulamasını cep telefonunuza veya tabletinize indirmeniz, cihazın kamerasını uygulama üzerinden açmanız ve kodu tarayarak kameraya okumanız gerekir.
Kamerayı açın, QR çerçevesi yönünde döndürün. Monitör çerçevenizin hemen üstünde bir bildirim görünecektir. Akıllı cihazınız görüntüde bir kare kod buldu ve okudu. Bildirime tıklayın, hepsi bu.
QR Koduyla Neler Yapabilirsiniz?
QR Kod nedir? Ne işe yarar ve nerelerde kullanıla bilir?Aşağıda QR koduyla neler yapılabileceğinin ayrıntılı bir açıklaması yer almaktadır.
- Sesli Arama
- SMS gönder
- E-posta teslimi
- Kartvizite QR kodu yazdırma (iletişim veya adres verileri içeren içerik)
- Şifrelerinin otomatik olarak tanınması (yer yer code kodunu okuyarak internet bağlantısı)
- Etkinlik ve müze biletlerine yazdırma
- Ürün ve kampanyalarla alakalı bağlantı sayfalarına yol açabilecek reklamlarda kullanın
- Biniş kartı ve bagaj takibi için bilet ve etiket yazdırma
- Gezi ve gezi için kullanın (şehir tanıtımı ve harita bilgisi)
Ayrıca para çekme, banka makinelerinde kart kullanılmadan cep telefonu ile para yatırma şeklinde ilgili işlemlerin oluşturulması gibi diğer örnekleri çoğaltabileceğimiz işlemler için QR kodu kullanılabilir.
QR Kod sistemi tarafından getirilen ilk ayrıcalıklar sırasında, QR koduyla birlikte birçok bilgi diğer tarafa aktarılır ve yayınlanır. Örneğin, metin, metin, video görsel veya yazılı içeriğe benzer şekilde paylaşılabilir.
Birçok ürün, tüketicinin doğrudan etkileşime girmesine izin veren kampanyalar ve promosyonlar hakkında bilgi sağlar. Müzelerde müze ve içerdiği eserler hakkında bilgi almak için QR kodu okunur.
Etkinliklerde çekilişler ve indirimler için bir pazarlama aracı olarak da kullanılabilir. QR kodu daha hızlı okunur, çünkü barkodlardan her yönden taranabilir. Hata düzeltme işlevinin yardımıyla, silinmiş veya hasar görmüş olsa bile kodun% 30’una kadarı başarıyla okunabilir. Barkodlardan onda biri daha küçük.