Microsoft Power Pages özellikleri ile birlikte şirket tarafından tanıtıldı. Peki yeni uygulamanın sunmuş olduğu özellikler neler?
Yazılım sektörü gelişmeye devam ediyor. Bu konuda önemli adımlar atan firmalardan birisi olan Microsoft, kullanıcıların kolay bir şekilde web sitesi geliştirmesi için yeni bir proje üretmiş durumda. Power Pages olarak isimlendirilen bu proje, “güçlü sayfalar” anlamına geliyor. Adından da anlaşılacağı üzere web sitesi sahipleri için bu yazılım geliştirilmiş durumda.
Microsoft Power Pages Özellikleri
Microsoft, bu zamana kadar pek çok ürün geliştirmiş durumda. Bu ürünler arasında Azure, Office ve Windows örnek olarak gösterilebilir. Şimdi de Power Pages adında yeni bir ürünü hizmete alan şirket, kullanıcıların zorlanmadan web sayfası oluşturmasına imkan tanıyacak. Daha önce Power Apps adında bir uygulama yayınlayan Microsoft, geliştiricilerin masaüstü ve mobil yazılım geliştirmesi için onlara kolaylık sağlamıştı. Power Apps ile beraber pek çok kişinin ilgisini çeken firma, şimdi de Power Pages ile web sayfası geliştirmek isteyenlerin ilgi odağı haline gelmeye çalışıyor.
Microsoft Web Pages özellikleri arasında en önemli özelliği tasarımsal bir şekilde web sayfası oluşturabilmek. Kurumsal alanda hizmete sürülen bu uygulamayı kullanan yazılımcılar görsel programlama desteği sayesinde masaüstü ve mobil uyumlu tasarımlar geliştirebiliyor olacak. Tasarım stüdyosundan biraz bahsetmek gerekirse bu arayüz ile beraber kullanıcı, istediği bir nesneyi ekleyip o nesne üzerinde düzenleme yapabiliyor olacak. Aynı zamanda sayfa üzerinde istediği kısımda değişiklik sağlayabilecek.
Web Pages’in bir diğer özelliği şablonların bulunması. Hazır temalar üzerinde düzenleme yapabilen yazılım geliştiricileri, bu temaların üzerinde oynayarak kendi web sitesini geliştirebilir. Öğrenme merkezine de sahip olan yazılım, kullanıcıların uygulama arayüzü hakkında daha bilgili olmasına imkan sağlıyor. Buna ek olarak uygulamanın tasarımın yanı sıra kodlama desteğine de sahip olduğunu ifade edelim.
Microsoft Web Pages özellikleri arasında veri depolama yapısı da yer alıyor. Kullanıcılar, veri depolama sistemi sayesinde müşterilerin verilerini güvenli bir şekilde toplayarak bu verileri yönetebiliyor olacak. Örneğin bu uygulama ile birlikte form sistemi yapılabilecek.